Senyor Oriol, de Thomas Baas, Símbol Editors/SM







Què és aquest llibre tan vistós, de gran contrast de colors que ha arribat a les nostres mans? Doncs és un llibre ESPECTACULAR que heu de conèixer. Amb el seu format gran i delicat (compte amb les mans brutes!) ja veiem que no és un llibre qualsevol, que té quelcom que ens crida i que hem de descobrir. 

Es tracta d'un àlbum sobre l'amor, la llibertat i la valentia. Us recomanem que l'agafeu, us assegueu amb bona companyia i gaudiu d'aquest conte que ens agrada a tots. Un homenet anomenat Oriol descobrirà el món cercant la felicitat per a l'ésser que més s'estima, el seu ocellet Piu-Piu que, un bon dia, deixa de cantar. Què li passa? Què pot fer el senyor Oriol perquè el seu estimat amic torni a refilar? El lector acompanya el seu protagonista pàgina a pàgina per l'angoixa, la por i la tristesa fins que troba la clau de la felicitat.

El títol original del llibre és L'envol d'Osvaldo (també en castellà: El vuelo de Osvaldo) perquè es parla del vol a una vida diferent, a l'aventura i a la llibertat no només de l'ocellet, també del senyor Oriol que, acostumat a viure dins de la seva gàbia, un petit pis amb un ocell com a únic amic, no s'havia fixat en què hi havia més enllà. Aquest viatge iniciàtic i de descoberta el porta a comprar una planta que ajuda en Piu-Piu a ser feliç i a ell a descobrir la seva rebonica i simpàtica veïna. 

Si sou uns sentimentals i una mica patidors, com els Ralets, us recomanem que féu una lectura ràpida per quedar-vos tranquils i una altra, més pausada, que farà que us fixeu en detalls que, amb la primera lectura, queden desapercebuts. 

Vinga, vinga, llegiu-lo i... Visca el senyor Oriol!


Edició en català:

Autor: Thomas Baas
Editorial: Símbol Editors
Edat: a partir de 4 anys
Isbn: 9788415315391
Nº pàgines: 40 pp.
PVP: 16.95 €

Edició en castellà: 

Autor: Thomas Baas
Editorial: SM
Edat: a partir de 4 anys
Isbn: 9788467593921
Nº pàgines: 40 pp.
PVP: 16.95 €







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Marcel·lí de Sempé (Editorial Blackie Books)

El pez número catorce, de Jennifer L. Holm, Ed. Salamandra

El secreto, d'Eric Battut, ed. Kókinos