L'escola. Llibres infantils




Ja sé que no ens hem de posar nerviosos..., però no ho podem evitar! Si, fins i tot, la nostra llibretera té por quan torna de vacances malgrat haver trobat a faltar els seus llibres i els seus Ralets! No parem de repetir que tot anirà bé, que ens agradarà molt la nostra mestra i que aprendrem un munt de coses sorprenents però, igualment, saltironegem, rondinem i tremolem.

Com que entenem aquesta situació i sempre hi ha algun Ralet petit que comença l'escola, us proposem uns quants llibres que us ajudaran a veure com és aquest esperat i desconegut primer dia d'escola:



-Si ets observador i inventor d'històries no has de deixar de mirar, de buscar i de jugar amb Un dia a l'escola de L. Catalan i P. Subirà de l'ed. Cruïlla. Descobriràs qui és la mestra, quins són els nens més trapelles i els pares més puntuals. A cada pàgina hi ha quelcom per explicar des de primera hora del matí. Es tracta d'un mateix espai que canvia a cada hora que passa. I quin dinar fan les cuineres? Què fa el conillet, la mascota de la classe? Quins ocells s'aturen a mirar l'escola? Aquestes preguntes i moltes més podràs respondre amb aquest llibre gran i de cartoné, pensat per a imaginar històries petites i quotidianes. Pares! Si sou nostàlgics i us va agradar la col·lecció clàssica Mirem de R. Capdevila, heu de conèixer aquest llibre.


La mama va a l'escola de É. Veille i p. Martin publicat per Blackie Books ens explica què pot passar quan no ens volem separar dels nostres pares i usem tots els nostres poders perquè es quedin amb nosaltres. La protagonista d'aquest llibre necessita tant a la seva mare que no li deixa cap altra solució que quedar-se amb ella tot el dia. A poc a poc i fent totes les activitats la nena veu que ella sí que està preparada per quedar-s'hi però no la seva mare, que no sap que ha d'aixecar la mà per parlar, cantar fluixet o dormir sense roncar. Es tracta d'un llibre tant per a pares com per a alumnes que comencen l'escola. Ja esteu preparats? Us fareu un tip de riure!





- La Lulú va a l'escola de C. Reid i A. Busby publicat per Cruïlla ens ensenya que la Lulú, una nena molt rebonica i protagonista d'una sèrie de contes, té un nou repte: començar l'escola. Les simpàtiques il·lustracions ens mostren que primer té una mica de vergonya i que dubta sobre què ha de fer en un lloc que no coneix i amb uns nens i nenes amb qui mai ha jugat. A mesura que veu com és i les coses que es fan a l'escola, s'ho passa la mar de bé i, a més a més, obté un diploma per la valentia d'haver anat per primera vegada a l'escola. I quan torna a  veure la seva mare, té un munt de coses per explicar-li!




- El primer dia d'una escola d'A. Rexs i C. Robinson publicat per Corimbo canvia els protagonistes habituals sobre els llibres d'escola: el protagonista no és un nen que comença, sinó el mateix edifici de l'escola. L'edifici s'ha acabat de construir i té la missió de ser un espai d'aprenentatge i de jocs. Està ben nerviós però en Maties, el seu conserge, el tranquil·litza explicant-li qui vindrà i què farà. A l'escola s'hi fan tantes coses! Tots, tant els alumnes com l'edifici, hauran d'aprendre a respectar-se i a gaudir plegats de les activitats del dia a dia. L'escola no sabia què era, què feia ni per a què servia, però gràcies a en Maties i als nens que ha conegut, veu que no és un lloc qualsevol, sinó un espai i una memòria viva. 


I si voleu més referències de llibres per començar l'escola consulteu nostra llista de Pinterest: https://es.pinterest.com/raletsllibres/escola-llibres-infantils/

A nosaltres només ens queda dir-vos... BENVINGUTS A L'ESCOLA!








-

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Marcel·lí de Sempé (Editorial Blackie Books)

L'Àlex i el ratolí de corda, de Leo Lionni, ed. Kalandraka