L'Àlex i el ratolí de corda, de Leo Lionni, ed. Kalandraka




Ui, qui són aquests ratolinets?

L'Àlex corre i corre tot el dia, ja que si no són les escombres, són els crits els que el persegueixen. Per això aprofita un dia tranquil per anar a l'habitació de l'Anna, on descobreix un altre ratolí griset que, a diferència d'ell, té unes rodes en comptes de potetes i un mecanisme a l'esquena, una clau, per poder córrer. En Guim és aquest estrany ratolí que, malgrat no ser com l'Àlex, és feliç per ser qui és i perquè sent que és estimat.

Malgrat les diferències que els separen, ambdós ratolins es fan amics: mentre l'Àlex li explica a en Guim els perills i aventures com a animalet, en Guim li explica a l'Àlex com són les altres joguines i sobretot com és l'Anna, la nena que el fa córrer i que l'amanyaga. L'Àlex no se n'adona de la sort que té de ser un animalet lliure que pot anar allà on vulgui, que no ha d'esperar a  ningú que li doni corda, que pot fer amics i no necessitar cap nen o nena que el cuidi. 

El desig de l'Àlex de ser com en Guim el porta, fins i tot, a cercar com podria convertir-se en un ratolí de joguina. El seu desig canviarà quan se n'adoni que en Guim està en perill i que no tot és el que sembla. 

El clàssic il·lustrador Leo Lionni, conegut per llibres com Frederick o El Petit Blau i el petit Groc, ens presenta aquesta història d'amistat usant el color amb tècniques senzilles, com el collage, per tal de destacar cadascun dels protagonistes, aconseguint una bona història i amb contingut que grans i petits gaudiran. Dins de la simplicitat, estètica i de trama, s'amaguen valors i detalls que fan que aquest àlbum pugui ser sens subte un llibre de fons per a qualsevol llibreria. 


Fitxa técnica:  Títol: L'Àlex i el ratolí de corda
Autor: Leo Lionni
Editorial: Kalandraka 
Edat: a partir de 3 anys
Isbn: 9788416804146 (ed. català); 9788484643098(ed. en castellà) 
PVP: 15.00 €

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Marcel·lí de Sempé (Editorial Blackie Books)