Els pèsols i les princeses






L'altre dia els Ralets no podíem dormir perquè vam descobrir que sobre un dels coixins de dormir hi havia cosit un pesolet petit, d'un verd intens que semblava ben bé de debò! Era com el pèsol d'aquella princesa dels contes o bé el pèsol que va fer que la seva amiga Rosella Flor hagués de marxar lluny de casa seva? Com que ho recprdàvem bé vam decidir tornar-los a llegir. 

Llavors vam llegir que la Rosella Flor és una nena bonica, de cara rodona, que es porta sempre bé i que viu amb el seu pare i els seus animalets enmig del bosc. Un dia el seu pare va voler donar-li una verdura a la Rosella, uns petits pèsols que van causar en la Rosella una reacció que mai ningú s'hagués pogut imaginar. 

El seu pare només volia el millor per a ella, per això es va documentar sobre les bones propietats que tenen els pèsols, però mai va imaginar que la seva petita estigués a punt de patir un atac de princesitis. Aquesta va ser la causa per la qual el metge els hi va explicar l'origen d'aquesta malaltia. Segons la llegenda, en una dia de tempesta, una princesa arribà a un palau. Com que la reina volia saber si era una princesa de debò va decidir amagar un petit pèsol sota vint matalassos i l'endemà, si la noia es queixava, significaria que era una princesa vertadera i que, per tant, podia casar-se amb el seu fill. 

Per aquest motiu la Rosella Flor va deixar el seu pare i el seu món per anar a viure amb la reina que tenia un palau on MAI menjaria un sol pèsol. Tot i que la vida a palau semblava que fos un somni, aviat la Rosella va veure que havia de somriure massa, menjar massa espinacs i practicar i practicar massa les salutacions. Veient que ella desitjava més continuar amb la seva vida al bosc, la Rosella va decidir menjar pèsols i viure feliç per sempre més.

Els Ralets, un cop vam llegir els dos contes vam recordar que una vegada tots els Ralets vam anar al museu de la ciutat on, si encara ningú se l'ha emportat, es pot veure el pèsol que va causar tants embolics tant a la princesa del conte clàssic com a la Rosella Flor. 






Així que... conte contat, conte acabat. 

I si voleu saber més sobre aquests contes que vam llegir només heu de consultar a la vostra llibreria o a la biblioteca més propera aquests dos llibres: 

Títol: La princesa i els pèsols 
Autor: C. Hart i S. Warburton
Editorial: Maeva 
Isbn: 9788415893752 (ed. català); 9788415893745 (ed. castellà) 
PVP: 13,90€

Títol: La princesa del pèsol
Autor: H. C. Andersen
Il·lustradora: E. Odriozola
Editorial: Barcanova
Isbn: 9788448913793 (ed. català);9788467871623 (ed. castellà)
PVP: 5,95€ (només disponible ed. en castellà) 















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Marcel·lí de Sempé (Editorial Blackie Books)

L'escola. Llibres infantils

L'Àlex i el ratolí de corda, de Leo Lionni, ed. Kalandraka