El secreto, d'Eric Battut, ed. Kókinos




Quin és el secret? El ratolí no el vol dir i l'amaga.
Qui pot amagar un secret com aquell? Qui pot amagar un secret que, en el fons, és per a tots? El ratolinet està tan emocionat amb la seva preciosa poma que s'oblida que hi ha secrets difícils d'amagar, difícils de ser només per a un de sol. 
A l'inici d'aquest conte il·lustrat, ja a les guardes del llibre, intuïm els dos protagonistes principals: unes pometes rodones, vermelles i gustoses i el ratolí, que està preparat per a guardar el seu secret. 



Amb una il·lustració molt senzilla d'Éric Battut sobre un gran fons blanc a la part dreta i petites converses a la part esquerra, aquell secret que coneix el lector va seguint el seu propi ritme i el seu propi  creixement fins que arriba a ser un secret que es veu,  que es toca i que es comparteix. 



Aquest secret xiuxiueja i evoluciona, creix i canvia de forma, de tamany i de colors. En el mateix text hi tenim una pista en la mateixa tipografia, en els colors usats i amb el detall del pictograma-lletra. 

El ratolí està tan orgullós del seu secret que no se n'adona que el secret és tan extraordinari que, com un globus, es farà gran i caurà i explotarà convertint-se en un secret feliç i gustós per a tothom.  




Ens queda el dubte de si, realment, el ratolí no volia dir el secret a l'esquirol, a l'ocell, a la tortuga, a l'eriçó, al conill i a la granota. A la pregunta que li fan tots els animalets de "¿Qué has escondido?", ell respon: "Es mi secreto, no lo diré jamás". I, com diu la dita: "mai diguis mai". Un llibre per a parlar de secrets, per a explicar-se en veu baixa i amb cantarella, no us el perdeu. 

Ficha tècnica: 

Títol: El secreto
Autor: Éric Battut
Editorial: Kókinos
Edat: a partir de 3 anys
Isbn: 9788488942898 (edició en castellà)
PVP: 12€



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Marcel·lí de Sempé (Editorial Blackie Books)

L'escola. Llibres infantils

L'Àlex i el ratolí de corda, de Leo Lionni, ed. Kalandraka