Jane Austen, de Mª Isabel Sánchez Vegara i Katie Wilson, Alba editorial






Petita & Gran és una col·lecció que ha estat pionera en explicar-nos la vida de personatges femenins que van ser i continuen éssent grans exemples a seguir per a petits i grans. De moment ja hi ha onze títols publicats i cadascun ens explica en format d'àlbum els aspectes personals i professionals més destacats de noies excepcionals que, malgrat les dificultats, van destacar en àmbits que, fins aleshores, semblava que només tinguessin homes com a protagonistes: en l'escriptura, la ciència, l'art, la moda, l'aviació...



Amb la biografia de Jane Austen (1775-1817), l'escriptora preferida per a totes les senyoretes romàntiques (entre elles, la nostra llibretera), veiem com la petita Jane va poder estudiar i com va convertir-se en un referent literari. Jane va ser la setena d'una família de vuit fills que va rebre, de la mateixa manera que els seus germans barons, una educació que la va guiar a aprendre, a escriure i a fer un retrat de les joves de la classe alta rural del sud d'Anglaterra. Ara, dos-cents anys més tard, els seus llibres, continuen éssent llegits i admirats. Jane va escriure sobre allò que la rodejava, donava veu a unes noies que ningú veia i explicava amors basats en el seu propi desamor.



Explicada d'una manera senzilla i clara per Mª Isabel Sánchez Vegara i il·lustrada amb tendresa per Katie Wilson, aquest àlbum ens permet fer un primer pas per a conèixer Jane Austen i saber com, des de petita, ja tenia una passió que, de gran, es va convertir en la seva veritable vocació. 

I si voleu conèixer més llibres sobre noies que han fet història, us convidem a veure la nostra llista de Elles a Pinterest: 
https://www.pinterest.es/raletsllibres/elles-llibres-infantils



Fitxa tècnica: 

Títol: Petita & Gran. Jane Austen (català), Pequeña & Grande. Jane Austen (castellà)
Autor: MªIsabel Sánchez Vegara (text), Katie Wilson (il·lustració)
Editorial: Alba editorial
Edat: a partir de 4 anys 
Isbn:  9788490653883 (català), 9788420485799 (castellà)
PVP: 16€


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Marcel·lí de Sempé (Editorial Blackie Books)

El pez número catorce, de Jennifer L. Holm, Ed. Salamandra

El secreto, d'Eric Battut, ed. Kókinos